Småföretagets främsta vapen

Hur många företag kan du räkna upp som är allmänt kända för sin kundvård och fantastiska service?

De första åren på Lundalogik var tuffa, kassan var skral och att annonsera var inte att tänka på. Men en dag nådde vi punkten då vi fick råd, nu skulle äntligen genombrottet komma! Annonsen gick i tryck och vi väntade på anstormningen av nya kunder. Men inget hände…

För att nå ut i dagens mediebrus krävs tung, konsekvent och långsiktig annonsering. Det kostar. Tyvärr är man ofta lockad som mindre företag att hänga på erbjudanden och ”billig” annonsering. Någon sådan finns inte.

Glöm annonsering

För det mindre och växande företaget finns bara en väg framåt. Skaffa nöjda kunder, så nöjda och överraskade att de talar om dig i (nästan) alla sammanhang. De stora företagen har väl etablerade varumärken att luta sig mot, tillräckliga budgetar för att lägga de bombmattor som behövs för att sticka ut i dagens mediebrus. Det kan inte du.

Så glöm den lilla annonsen i lokaltidningen, strunta i utskicket och sålla bland mässorna.

Gör så här i stället

Påbörja ett fokuserat, engagerat och långsiktigt arbete med kundvård. Var fanatisk och se till att varje kund eller kontakt du har, lämnar dig med ett nöjt leende på läpparna. Även om det kostar i början. Inget annat kan ge dig högre avkastning och större chans till framgång. Dessutom sätter du alla konkurrenter åt sidan. I princip ingen gör detta idag, man hör inte av sig, svarar inte på e-post, slösar med din tid och minns dig inte som kund. Det arbete som leverantören borde göra, läggs idag på dig som kund istället.

Ett unikt sätt att sticka ut

Detta är en unik chans för dig att sticka ut som företag. Hur många företag kan du räkna upp som är allmänt kända för sin kundvård och fantastiska service?

Hur du börjar

Skaffa ett kundvårdssystem, gärna vårt, men vilket är inte det viktiga, utan att ni har ett! Se till att alla får en samlad kundbild, oavsett tjänst ska man se all information om en kund, inklusive pågående ärenden.

Hantera (och eliminera) klagomål.

Minimera kundernas insats.

Överraska!

Avsätt tid för allt ovan, även om du är stressad, har du styrelsemöten ska det vara en fast punkt på agendan.

Bara de enkla punkterna ovan sätter dig i en egen klass bland svenska företag.