Att välja CRM-system

Det finns en djungel av olika system för kundvård och att välja CRM-system kan verka väldigt svårt. Likheterna är dock ofta större än olikheterna och vi vill ge dig några tips på hur du vaskar fram ett par lämpliga kandidater.

Utvärdera gärna – men fastna inte i tekniken

Det är oerhört lätt att fastna i tekniska frågor när man börjar utvärdera olika leverantörer och ska välja ett system för CRM. Vem är det nu som har stöd för export via XML och vem har inte Biztalk-stöd?

Det tar emot att säga det (vi utvecklar själva system för CRM och kundvård), men idag är de tekniska skillnaderna mellan olika system oftast av rent akademiskt intresse. Alla större leverantörer klarar det som krävs av ett modernt CRM-system.

Ändå lägger de flesta allt sitt krut på det tekniska i sin offert till dig. Det är andra punkter som är viktigare i ditt val.

Leverantören är lika viktig som CRM-systemet

Lika viktigt som ditt val av system är valet av CRM-leverantör. Detta val kommer ha stor påverkan på hur lyckat ert projekt blir.

Hur du väljer rätt leverantör.

Men att bygga sitt eget system då?

Måste inte det vara det optimala? Då får vi ju ett system som är exakt så som vi vill ha det och vi blir inte beroende av någon leverantör och slipper teckna serviceavtal. Kanske kan vi till och med bygga på något som är Open Source?

Teknikerna kan ju programmera, så där får vi ju tiden gratis?

Se hur lätt det kan vara

Vi bakom Allt om CRM brinner för CRM och har över 25 års erfarenhet av implementationer, leveranser och införande av CRM i organisationer, stora som små, jätteföretag och idrottsklubbar.

Vill du också se hur lätt det faktiskt kan vara med ett smidigt och användarvänligt system? Allt om CRM rekommenderar Lime technologies omåttligt populära CRM-system Lime , ett av Sveriges mest använda CRM-system. Läs mer på lime-technologies.se.